Događanja 2017.

Čitam, dam, sretan sam 2017.

 U sklopu akcije "Čitam, dam, sretan sam!" Siščani su još jednom pokazali veliko srce i prikupili gotovo 500 slikovnica i dječjih knjiga čime je na najljepši mogući način ostvaren cilj akcije, a to je potaknuti djecu da više čitaju i istovremeno s ljubavlju poklanjaju knjige i slikovnice koje im više ne trebaju. Knjige će razveseliti djecu na odjelima sisačke bolnice, u Dječjem domu Vrbina, Centru za rehabilitaciju Komarevo, sisačkim vrtićima i Prihvatilištu za tražitelje azila u Kutini.

16. 2. 2107.

Obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas

Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak obilježio je Svjetski dan čitanja naglas cjelodnevnim programom: jutrarnjom pričaonicom "Zaljubljeni žabac", podnevnim čitanjem ispred knjižnice te čitanjem slikovnica Julije Donaldson s roditeljima i djecom.

Obilježili smo 115. obljetnicu rođenja Dobriše Cesarića multimedijalnom radionicom

Ovdje upišite podnaslov

Sastanak svih knjigoljubaca i članova Čitateljskog kluba "Ključ čitanja" Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak otvoren je 10. siječnja zvucima Cesarićeve "Balade iz predgrađa" koju je uglazbio H. Hegedušić, stvorivši tako svečani ugođaju povodom obilježavnja 115. godišnjice rođenja ovoga velikog hrvatskog pjesnika. Upoznavši se s Cesarićevom biografijom, djeca su imala priliku pregledati sva izdanja zbirki pjesama koje sisačka knjižnica čuva na svojim policama, uživali su u čitanju te multimedijskim projekcijama recitala. Naposljetku je svatko odabrao pjesmu koja ga se osobito dojmila i kojom je, poklonivši je nekoj dragoj osobi ili tek slučajnom prolazniku, uljepšao dan.